Mijn werk is… ‘heel de dag complimentjes geven’

Ik ben Annelies (1980). Als kind was ik veel in de bossen te vinden. Boom klimmen, hutten bouwen en zwemmen in het bosbeekje deed ik met veel plezier. Thuis speelde ik graag spelletjes of met de lego. In mijn tienerjaren was ik de favoriete oppas van alle buurtkinderen. Na mijn middelbare school ben ik Biomedische wetenschappen gaan studeren in Nijmegen. Ik heb stage gelopen bij de traumahelikopter waar ik ruim 300 inzetten bij kinderen heb geanalyseerd. Verder heb ik gewerkt bij Matoekoe, een antroposofisch centrum voor kinderen met een verstandelijke beperking in Suriname. Later ben ik teruggegaan naar Suriname om daar mijn stage te doen. Ik heb pijnbeleid na operaties ingevoerd. Dat hield in scholing aan artsen en verpleegkundigen en vooral heel veel geduld. Suriname is een bijzonder land met bijzondere mensen, zo bijzonder dat het een plekje in de naam van mijn bedrijf verdient.

Na mijn studie deed ik wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van pijn bij kanker. Na een val met de fiets ben ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt geraakt. In 2016 ben ik naar Lent verhuisd. Mijn buurnichtje Cato kwam een dag in de week en dat vond ik erg leuk om te doen. Nadat ik vragen kreeg van buren of ik ook hun vaste oppas zou willen worden ben ik mij gaan oriënteren op mijn mogelijkheden als gastouder. Ik heb alle verplichte opleidingen gevolgd. Ik geniet enorm van de ontwikkeling van kinderen. Het is een genot om een paar dagen per week kinderen om mij heen te hebben en lekker met ze op pad te gaan!